spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Vidste du at...

Der findes sjældne udgaver med firebenet stel fra JH, som senere anvendte fembenet stel. Stolen er tegnet til JH og er fra 1991 produceret af PP Møbler.

Læs mere...
Arne Jacobsen - 3301 - stol PDF Udskriv Email

Image3300-serien, lufthavnsserien, er blevet kaldt AJ's mest arkitektoniske siddemøbler. Grunden hertil er at de opbygget af en omsluttende, rumlig konstruktion i tynde stålrør, hvori siddeelementerne er ophængt. Serien er derudover opbygget meget modulært.

 Det at konstruktionen ligger yderst har AJ også brugt på sit arbejde med St. Catherine's College i Oxford. Ses serien forfra domineres møblet udelukkende af vandrette og lodrette linjer, mens der set i profil kun er skæve linjer. Serien er blevet brugt til møblering i både danske og udenlandske lufthavne og har på den måde fået sit tilnavn. Den er blevet brugt på SAS Royal Hotel, SAS-husets lufthavnsterminal, Munkegaardsskolens læreværelse, St. Catherine's College i Oxford og i Danmarks Nationalbank. Det er en serie der ikke umiddelbart giver indtryk af en hyggelig og indbydende stol. Man sidder godt i serien, men den er lavet til at sidde i og ikke til at slænge sig i. Image

Prisleje: 6000-8000 kr.

Producent: Fritz Hansen.

År: 1956.

Mærkning: Mærket.

Materiale: Overpolstret med stof, vinyl eller læder og stel i forkromet stål.

Image

Foto: Lauritz.com.

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB